Isolatie Hoogerheide

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hoogerheide? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Hoogerheide. Dit kan gaan om vraagstukken over isolerende raamfolie en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hoogerheide-4631

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4631
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje check je de meest populaire onderdelen om je woning in Hoogerheide te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hoogerheide is goedkoop (al vanaf +/- € 850 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €220 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De onkosten zijn ongeveer €1925 en het resultaat is zo’n €265 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hoogerheide kost ongeveer €5750. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. De potentiële besparing ligt op €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11000. Daarmee bespaar je ong. €760 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Hoogerheide (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Woning Hoogerheide isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 p/jaar. Hieronder bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hoogerheide. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€815
(€6750)
€960
(€9150)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€295
(€2450)
€345
(€2700)
Spouwmuur€270
(€1050)
€670
(€2475)
€810
(€3325)
HR++ glas€225
(€1900)
€315
(€3850)
€355
(€4425)
isolatie hoogerheide 4631

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in Hoogerheide?

Waarom mijn woning in Hoogerheide isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en geeft een besparing van €325 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse projecten als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder check je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Multimate, Formido, Karwei, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Woensdrecht

Door te profiteren van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 15% van de factuur zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Hoogerheide een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.woensdrecht.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Woensdrecht
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hoogerheide. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hoogerheide wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Hoogerheide voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Hoogerheide. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen