Isolatie s-Graveland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in s-Graveland? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld HR++ glas en radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over isolatie s-Graveland. Je leest uitvoerig over vraagstukken over HR++ glas en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-s-graveland-1243

 • Elke maand besparen op energie
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1243
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Hierna zie je de meest toegepaste acties om je woning in s-Graveland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in s-Graveland is interessant (al vanaf +/- € 760 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €295 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen bedragen zo’n €1850 en het bespaart circa €215 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, icynene, dekens, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in s-Graveland kost +/- €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11400. De winst is pakweg €890 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook bestaan er verscheidene vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in s-Graveland (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een bewuste maatschappij? Woning s-Graveland isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per jaar. Onderstaand ontdek je de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in s-Graveland. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3400)
€595
(€5750)
€920
(€8550)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€230
(€2550)
€395
(€3550)
Spouwmuur€175
(€1500)
€670
(€2200)
€885
(€3675)
HR++ glas€235
(€2275)
€310
(€4175)
€375
(€5400)
isolatie s-graveland 1243

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in s-Graveland?

Waarom mijn woning in s-Graveland isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige projecten als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Wijdemeren

Met hulp van subsidies wordt woningisolatie nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 20% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in s-Graveland een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.wijdemeren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wijdemeren
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in s-Graveland. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan s-Graveland wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in s-Graveland voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in s-Graveland. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen