Isolatie Nederhorst den Berg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nederhorst den Berg? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand tref je uiteenlopende informatie over isolatie Nederhorst den Berg. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de spouw en subsidie Isolatie april 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nederhorst-den-berg-1394

 • Lagere maandlasten
 • Een optimale leefomgeving
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Stiller in de woning
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1394
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand vind jij de meest populaire methodes om jouw woning in Nederhorst den Berg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nederhorst den Berg is voordeling (ongeveer € 950 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €265 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Nederhorst den Berg kost doorgaans €4600. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12600. De winst is ongeveer €750 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zijn er verscheidene alternatieve oplossingen. Hieronder benoemen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Nederhorst den Berg (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Woning Nederhorst den Berg isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. Dat is dus al gauw €1025 per jaar. Hieronder ontdek je de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Nederhorst den Berg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3750)
€715
(€5200)
€1110
(€8350)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€210
(€2150)
€330
(€2800)
Spouwmuur€385
(€750)
€440
(€2725)
€810
(€3650)
HR++ glas€205
(€2900)
€280
(€3350)
€420
(€4975)
isolatie nederhorst-den-berg 1394

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Nederhorst den Berg?

Waarom mijn woning in Nederhorst den Berg isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200, waarbij u een besparing realiseert van €315 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Praxis, Formido, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wijdemeren

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 15% van de kosten krijg je weer terug.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Nederhorst den Berg een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.wijdemeren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wijdemeren
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Nederhorst den Berg. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Nederhorst den Berg wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Nederhorst den Berg voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Nederhorst den Berg. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren in een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen