Isolatie Ankeveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ankeveen? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een paar maatregelen als je dak isoleren en radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je nuttige informatie over isolatie Ankeveen. Denk aan topics als isolerende kozijnen en schijntocht. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-ankeveen-1244

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1244
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina zie je de populairste onderdelen om je woning in Ankeveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ankeveen is interessant (gemiddeld zo’n € 760 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €220 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1775 en de potentiële besparing ligt op €220 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ankeveen kost om en nabij de €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13500. Het rendement is plusminus €850 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we diverse interessante werkzaamheden. In het volgende overzicht praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ankeveen (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste gemeenschap? Woning Ankeveen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. Dat is dus al gauw €1150 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de totale prijs zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Ankeveen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3500)
€775
(€6700)
€970
(€8200)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€240
(€1550)
€340
(€3600)
Spouwmuur€365
(€1575)
€640
(€2600)
€815
(€3300)
HR++ glas€220
(€1950)
€280
(€3275)
€370
(€4600)
isolatie ankeveen 1244

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ankeveen?

Waarom mijn woning in Ankeveen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3975, waarbij u een besparing realiseert van €275, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige acties als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Formido, Hubo, Praxis, Multimate, Gamma, Hornbach. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wijdemeren

Met hulp van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa een kwart van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Ankeveen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.wijdemeren.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wijdemeren
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Ankeveen. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Ankeveen wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Ankeveen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Ankeveen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen