Isolatie Breukeleveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Breukeleveen? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen zoals de gevel isoleren en radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hierna check je diverse informatie over isolatie Breukeleveen. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de bodem en schijntocht. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-breukeleveen-3625

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder last van vocht
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Voor elk budget
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode3625
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina ontdek je de meest rendabele manieren om jullie woning in Breukeleveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Breukeleveen is betaalbaar (vanaf ongeveer € 860 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €215 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten bedragen zo’n €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Breukeleveen kost je zo’n €5500. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Daarmee bespaar je grofweg €960 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Breukeleveen (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en een energiezuinige toekomst? Woning Breukeleveen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. Dat komt neer op €1150 p/jaar. Hieronder kijken we naar de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Breukeleveen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4300)
€595
(€5050)
€960
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€250
(€2400)
€345
(€3400)
Spouwmuur€345
(€1425)
€580
(€2800)
€810
(€3175)
HR++ glas€215
(€2950)
€295
(€3075)
€430
(€5225)
isolatie breukeleveen 3625

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Breukeleveen?

Waarom mijn woning in Breukeleveen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Essent en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325 en besparen tot €290 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Hubo, Gamma, Multimate, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wijdemeren

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Breukeleveen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.wijdemeren.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Wijdemeren
Het is evident: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Breukeleveen. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Breukeleveen wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Breukeleveen voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Breukeleveen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen