Isolatie Notter

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Notter? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen als bijv. plat dak isoleren of radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl check je bruikbare informatie over isolatie Notter. Je komt meer te weten over topics als je dak isoleren en condensvorming. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-notter-7642

 • Investering snel terugverdiend
 • Geen vochtproblemen
 • Een duurzame oplossing
 • Relatief snel te plaatsen
 • Beter energielabel

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7642
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website ontdek jij de meest rendabele manieren om een woning in Notter te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Notter is financieel toegankelijk (al vanaf € 890 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €235 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten fluctueren rond de €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €220 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Notter kost doorgaans €4700. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12800. Dit levert op grofweg €960 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook kennen we allerlei rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Notter (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiebewuste wereld? Woning Notter isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2425 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Notter. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3300)
€735
(€7100)
€1210
(€9900)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€170
(€2400)
€325
(€3200)
Spouwmuur€340
(€1125)
€430
(€2275)
€850
(€3475)
HR++ glas€240
(€2850)
€320
(€3675)
€415
(€5075)
isolatie notter 7642

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Notter?

Waarom mijn woning in Notter isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450 en besparen tot €260 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Formido, Praxis, Hubo, Multimate, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wierden

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n een kwart van de factuur mag je terugvorderen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Notter extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.wierden.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Wierden
Het is evident: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Notter. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Notter wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Notter voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Notter. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen