Isolatie Enter

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Enter? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen als bijv. spouwmuren isoleren of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Enter. We zoomen in op onderwerpen als vloerisolatie en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-enter-7468

 • Investering snel terugverdiend
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Voor klein en groot budget
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7468
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf achterhaal je de populairste stappen om jouw woning in Enter te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Enter is interessant (plusminus € 810 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn ongeveer €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €275 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Enter kost je zo’n €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Het voordeel is ong. €860 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we nog enkele alternatieve opties. In onderstaande tekst vermelden we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Enter (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en ook een groenere gemeenschap? Woning Enter isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 op jaarbasis. Onderstaand ontdek je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Enter. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3750)
€725
(€5700)
€940
(€9500)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€270
(€1950)
€375
(€3050)
Spouwmuur€390
(€1675)
€640
(€2625)
€880
(€3125)
HR++ glas€235
(€2525)
€290
(€3250)
€380
(€4900)
isolatie enter 7468

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Enter?

Waarom mijn woning in Enter isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Engie of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600 en geeft een besparing van €320 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Formido, Karwei, Gamma, Multimate. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wierden

Door de ondersteuning van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 25% van de factuur zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Enter een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.wierden.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wierden
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Enter. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Enter wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Enter voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Enter. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen