Isolatie Hoge Hexel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hoge Hexel? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals bodemisolatie of isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Hoge Hexel. We zoomen in op onderwerpen als de gevel isoleren en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-hoge-hexel-7645

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7645
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website tref jij de interessantste manieren om een woning in Hoge Hexel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoge Hexel kan zeer goedkoop (rond de € 940 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €215 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De onkosten liggen rond €1825 en je bespaart al snel €265 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hoge Hexel kost ongeveer €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13500. Hiermee bespaar je zo’n €900 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog enkele alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hoge Hexel (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of een milieuvriendelijke samenleving? Woning Hoge Hexel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hoge Hexel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4350)
€725
(€4950)
€1150
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€200
(€1700)
€320
(€2750)
Spouwmuur€350
(€1050)
€480
(€2500)
€865
(€3525)
HR++ glas€205
(€2800)
€270
(€3900)
€415
(€5400)
isolatie hoge-hexel 7645

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hoge Hexel?

Waarom mijn woning in Hoge Hexel isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3950 en dat levert gemiddeld op €245 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke maatregelen als vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Multimate. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wierden

Met behulp van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Hoge Hexel een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.wierden.nl voor de status in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Wierden
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hoge Hexel. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Hoge Hexel wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Hoge Hexel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Hoge Hexel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een optimale leefomgeving en een significant lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen