Isolatie Zuna

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zuna? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals gevelisolatie of radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder tref je bruikbare informatie over isolatie Zuna. We bespreken vraagstukken over tussenwanden isoleren en isolatieplan. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-zuna-7466

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Goed voor het klimaat
 • Meer stilte in huis
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7466
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna tref je de meest rendabele methodes om een woning in Zuna te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zuna is financieel toegankelijk (vanaf € 910 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 p/jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zuna kost om en nabij de €4800. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Daarmee bespaar je pakweg €990 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verscheidene populaire uitvoeringen. Hieronder beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Zuna (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Woning Zuna isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. De besparing komt neer op €1425 per jaar. Op deze website bekijk je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zuna. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€675
(€5600)
€1200
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€290
(€2300)
€350
(€2900)
Spouwmuur€280
(€875)
€720
(€2600)
€815
(€3400)
HR++ glas€210
(€2150)
€340
(€3500)
€385
(€4950)
isolatie zuna 7466

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Zuna?

Waarom mijn woning in Zuna isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij zoals Greenchoice of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900 en dat levert gemiddeld op €210 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Praxis, Multimate, Karwei, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wierden

Dankzij een subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Zuna een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.wierden.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wierden
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zuna. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Zuna wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zuna voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Zuna. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en je verbruikt minder energie. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen