Isolatie Sleeuwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sleeuwijk? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen als isolatie van de spouw en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je waardevolle informatie over isolatie Sleeuwijk. We zoomen in op topics als radiatorfolie aanbrengen en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-sleeuwijk-4254

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4254
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal jij de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Sleeuwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sleeuwijk is financieel toegankelijk (plusminus € 760 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €2000 en het resultaat is zo’n €245 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sleeuwijk kost zo’n €4950. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11500. Hiermee bespaar je ong. €900 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er allerlei alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst beschrijven we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Sleeuwijk (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en natuurlijk een bewuste maatschappij? Woning Sleeuwijk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. De besparing komt neer op €800 op jaarbasis. Op deze website calculeren we de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Sleeuwijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3250)
€885
(€5350)
€1230
(€8950)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€245
(€2000)
€380
(€2900)
Spouwmuur€345
(€950)
€470
(€2200)
€835
(€3425)
HR++ glas€195
(€1975)
€315
(€3675)
€400
(€5175)
isolatie sleeuwijk 4254

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Sleeuwijk?

Waarom mijn woning in Sleeuwijk isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3050 en dat levert gemiddeld op €300 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website tref je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Formido, Hubo, Karwei, Multimate, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Werkendam

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de factuur mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Sleeuwijk een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.werkendam.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Werkendam
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Sleeuwijk. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sleeuwijk wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sleeuwijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Sleeuwijk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezond leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen