Isolatie Dussen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Dussen? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen zoals isolatie van de spouw of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder lees je uitgebreide informatie over isolatie Dussen. Denk aan items als isolatie van de spouwmuur en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-dussen-4271

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Een verantwoorde warme woning
 • Dempt het geluid
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4271
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek jij de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Dussen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Dussen is goedkoop (rond de € 790 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €225 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn zo’n €1925 en de potentiële besparing ligt op €195, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Dussen kost gemiddeld €4850. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Dit levert op pakweg €800 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we diverse populaire opties. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Dussen (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een bewuste wereld? Woning Dussen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. Dat is dus al gauw €1450 per jaar. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Dussen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4100)
€735
(€5350)
€1090
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€210
(€2400)
€350
(€3150)
Spouwmuur€265
(€1675)
€630
(€1900)
€835
(€3425)
HR++ glas€215
(€2450)
€340
(€4050)
€395
(€5175)
isolatie dussen 4271

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Dussen?

Waarom mijn woning in Dussen isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Delta of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475 en geeft een besparing van €295 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Onderstaand bekijk je meer info over het actuele aanbod. Te koop bij de betere bouwmarkt als Multimate, Karwei, Praxis, Formido, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Werkendam

Met hulp van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Dussen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.werkendam.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Werkendam
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Dussen. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via het advies hieronder kom je met een isolatieplan Dussen wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Dussen voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Dussen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een aangename leefomgeving en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen