Isolatie Hank

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hank? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder vind je diverse informatie over isolatie Hank. We bespreken topics als tussenwanden isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hank-4273

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettig wooncomfort
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Voor klein en groot budget
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4273
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref jij de meest rendabele methodes om een woning in Hank te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hank is goed te betalen (plusminus € 960 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1625 en het resultaat is zo’n €235 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hank kost je zo’n €5500. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. De besparing loopt op tot €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. De winst is plusminus €950 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zijn er meerdere mogelijke opties. Hierna beschrijven we de meest interessante opties.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Hank (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke wereld? Woning Hank isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hank. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4300)
€675
(€6400)
€1090
(€9650)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€270
(€2450)
€370
(€2950)
Spouwmuur€200
(€1675)
€640
(€2025)
€880
(€3175)
HR++ glas€250
(€2925)
€265
(€4025)
€440
(€5050)
isolatie hank 4273

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Hank?

Waarom mijn woning in Hank isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Essent en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige acties als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze pagina vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Hubo, Gamma, Karwei, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Werkendam

Door een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Hank een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.werkendam.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Werkendam
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Hank. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Hank wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hank voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Hank. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen