Isolatie Nieuwendijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nieuwendijk? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de garage isoleren of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Nieuwendijk. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de kruipruimte en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nieuwendijk-4255

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Een verantwoorde warme woning
 • Houdt geluid tegen
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4255
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf lees jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Nieuwendijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwendijk kan erg voordelig (plusminus € 840 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €210 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1600 en het rendement ligt op zo’n €240, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, glaswol, dekens, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nieuwendijk kost ongeveer €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1070. De potentiële besparing ligt op €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Je profiteert van ong. €890, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we diverse alternatieve opties. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nieuwendijk (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Nieuwendijk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. Dat is dus al gauw €875 p/jaar. Hierna komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nieuwendijk. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4200)
€585
(€5650)
€950
(€8600)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€250
(€2300)
€365
(€2900)
Spouwmuur€180
(€1700)
€560
(€2050)
€835
(€3125)
HR++ glas€205
(€2875)
€270
(€3725)
€425
(€5025)
isolatie nieuwendijk 4255

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ voor de isolatiespecialist in Nieuwendijk?

Waarom mijn woning in Nieuwendijk isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Vandaar kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse projecten als gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hierna check je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hornbach, Gamma, Multimate, Formido, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Werkendam

Mede door een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 15% van de factuur mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Nieuwendijk een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.werkendam.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Werkendam
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuwendijk. Andere opties zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Nieuwendijk wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Nieuwendijk voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Nieuwendijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en je verbruikt minder energie. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen