Isolatie Kruisland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Kruisland? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website vind je nuttige informatie over isolatie Kruisland. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de garage en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-kruisland-4756

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4756
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna check jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Kruisland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kruisland is goedkoop (vanaf ongeveer € 840 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €275 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De onkosten variëren rond €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €280 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Kruisland kost je zo’n €5300. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Het voordeel is pakweg €780 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog een aantal interessante oplossingen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kruisland (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een CO-2 reducerende wereld? Woning Kruisland isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 (jaarlijks). Hierna ontdek je de totale prijs in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Kruisland. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4100)
€585
(€7200)
€970
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€265
(€1550)
€395
(€3050)
Spouwmuur€395
(€1350)
€680
(€2500)
€835
(€3550)
HR++ glas€215
(€2125)
€265
(€4125)
€445
(€4750)
isolatie kruisland 4756

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Kruisland?

Waarom mijn woning in Kruisland isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina check je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Multimate, Gamma, Hubo, Hornbach, Formido, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenbergen

Dankzij een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25% van de offerte mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Kruisland een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenbergen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenbergen
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Kruisland. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Kruisland wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kruisland voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Kruisland. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een aangenaam leefklimaat en veel minder stookkosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen