Isolatie Dinteloord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Dinteloord? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna tref je bruikbare informatie over isolatie Dinteloord. Dit kan gaan om items als isolatie buitenkant gevel en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-dinteloord-4671

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4671
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand lees jij de populairste onderdelen om een woning in Dinteloord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Dinteloord is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 840 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €190 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De kosten zijn ongeveer €1925 en je bespaart al snel €245 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Dinteloord kost +/- €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Het voordeel is ongeveer €930, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we allerlei rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Dinteloord (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Woning Dinteloord isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per jaar. Onderstaand check je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Dinteloord. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4150)
€685
(€5000)
€1210
(€8150)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€255
(€2350)
€350
(€3150)
Spouwmuur€280
(€1500)
€730
(€2100)
€950
(€3175)
HR++ glas€240
(€2900)
€295
(€3825)
€355
(€4675)
isolatie dinteloord 4671

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Dinteloord?

Waarom mijn woning in Dinteloord isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een maatschappij als Engie of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775 en dat bespaart tot €240 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op die manier achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Formido, Karwei, Hornbach, Praxis, Multimate, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenbergen

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Dinteloord een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenbergen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Steenbergen
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Dinteloord. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Dinteloord wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Dinteloord voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Dinteloord. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen