Isolatie De Heen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in De Heen? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je waardevolle informatie over isolatie De Heen. We zoomen in op thema’s als buitenmuren isoleren en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-de-heen-4655

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder CO-2 belasting
 • Relatief snel te plaatsen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4655
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna achterhaal jij de meest interessante onderdelen om een woning in De Heen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in De Heen kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 930 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De onkosten fluctueren rond de €1975 en het resultaat is zo’n €230, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, folie, icynene, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in De Heen kost +/- €5000. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Je profiteert van ongeveer €840 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht vermelden we de meest rendabele opties.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in De Heen (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een groenere toekomst? Woning De Heen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. De besparing komt neer op €950 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiebedrijf in De Heen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3850)
€675
(€6700)
€1110
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€265
(€1850)
€330
(€2750)
Spouwmuur€295
(€1125)
€420
(€2800)
€910
(€3225)
HR++ glas€225
(€2350)
€330
(€3850)
€390
(€4725)
isolatie de-heen 4655

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in De Heen?

Waarom mijn woning in De Heen isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Delta en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Formido, Hornbach, Karwei, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenbergen

Met behulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in De Heen een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenbergen.nl voor opties in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenbergen
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in De Heen. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan De Heen wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in De Heen voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in De Heen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een prettig klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen