Isolatie Nieuw-Vossemeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nieuw-Vossemeer? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je handige informatie over isolatie Nieuw-Vossemeer. We gaan aan de slag met onderwerpen als plat dak isoleren en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nieuw-vossemeer-4681

 • Lagere stookkosten
 • Minder tocht in huis
 • Verantwoorde investering
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4681
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna tref je de populairste acties om een woning in Nieuw-Vossemeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nieuw-Vossemeer kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 880 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €295 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1600 en je bespaart al snel €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Nieuw-Vossemeer kost ongeveer €4900. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. De potentiële besparing ligt op €790 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Het rendement is ong. €890 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we allerlei populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Nieuw-Vossemeer (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een bewuste toekomst? Woning Nieuw-Vossemeer isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. De besparing komt neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuw-Vossemeer. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4050)
€585
(€5400)
€970
(€9000)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€220
(€2000)
€380
(€3600)
Spouwmuur€380
(€750)
€640
(€2625)
€795
(€3650)
HR++ glas€250
(€2975)
€290
(€3350)
€380
(€4850)
isolatie nieuw-vossemeer 4681

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Nieuw-Vossemeer?

Waarom mijn woning in Nieuw-Vossemeer isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300, waarbij u een besparing realiseert van €315 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Hornbach, Praxis, Formido, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenbergen

Mede door een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Nieuw-Vossemeer een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenbergen.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenbergen
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Nieuw-Vossemeer. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Nieuw-Vossemeer wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Onder andere enkel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Nieuw-Vossemeer voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Nieuw-Vossemeer. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen