Isolatie Onstwedde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Onstwedde? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Middels een investering zoals triple glas en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal check je diverse informatie over isolatie Onstwedde. Je komt meer te weten over thema’s als radiatorisolatie en warmtelekken. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-onstwedde-9591

 • Lagere energierekening
 • Minder tocht in huis
 • U stoot minder CO2 uit
 • Buitengeluid absorberen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9591
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand tref jij de interessantste methodes om jouw woning in Onstwedde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Onstwedde is interessant (vanaf ongeveer € 870 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €270, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Onstwedde kost ongeveer €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1160. De besparing loopt op tot €720 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13200. De winst is circa €800 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog meer rendabele vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Onstwedde (mei 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een duurzame samenleving? Woning Onstwedde isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 p/jaar. Onderstaand calculeren we de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Onstwedde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3350)
€855
(€7250)
€1110
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€220
(€2150)
€325
(€3100)
Spouwmuur€355
(€1675)
€450
(€2250)
€950
(€3175)
HR++ glas€240
(€2650)
€295
(€4275)
€370
(€4700)
isolatie onstwedde 9591

Populaire Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Onstwedde?

Waarom mijn woning in Onstwedde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725 en dat bespaart tot €245 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna vind je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Formido, Multimate, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stadskanaal

Dankzij subsidies wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg een kwart van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Onstwedde een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.stadskanaal.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stadskanaal
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Onstwedde. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Onstwedde wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Onstwedde voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Onstwedde. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een gezond binnenklimaat en veel minder stookkosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen