Isolatie Vledderveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Vledderveen? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder en isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je belangrijke informatie over isolatie Vledderveen. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van deuren en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-vledderveen-9585

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Goed voor het milieu
 • Dempt het geluid
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9585
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Hierna check jij de meest rendabele stappen om je woning in Vledderveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vledderveen is betaalbaar (om en nabij de € 970 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €275 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn zo’n €1825 en de winst ligt rond de €205 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Vledderveen kost ongeveer €5050. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Het voordeel is grofweg €790 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst praten we over de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Vledderveen (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Woning Vledderveen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 op jaarbasis. Hierna check je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Vledderveen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3500)
€775
(€6850)
€980
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€190
(€1550)
€390
(€3450)
Spouwmuur€230
(€1225)
€530
(€2600)
€835
(€3100)
HR++ glas€195
(€2500)
€300
(€3050)
€410
(€5200)
isolatie vledderveen 9585

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Vledderveen?

Waarom mijn woning in Vledderveen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier als Budget Energie en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200 en dat bespaart tot €300 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze pagina komen we met meer info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Formido, Multimate, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stadskanaal

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 20% van de onkosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Vledderveen een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.stadskanaal.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stadskanaal
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Vledderveen. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Vledderveen wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vledderveen voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Vledderveen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen