Isolatie Musselkanaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Musselkanaal? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties als bodemisolatie en isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Musselkanaal. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals de spouwmuur isoleren en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-musselkanaal-9581

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een prettig wooncomfort
 • Een duurzame oplossing
 • Meer stilte in huis
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9581
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna bekijk je de meest rendabele manieren om een woning in Musselkanaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Musselkanaal is goedkoop (vanaf ongeveer € 720 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €240 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Musselkanaal kost gemiddeld €4550. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. De potentiële besparing ligt op €740 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12000. De winst is pakweg €780 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er nog enkele interessante opties. Hierna beschrijven we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Musselkanaal (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een duurzame maatschappij? Woning Musselkanaal isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2975 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 (jaarlijks). Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Musselkanaal. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3300)
€805
(€7000)
€1190
(€8600)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€240
(€1600)
€370
(€3550)
Spouwmuur€335
(€1375)
€540
(€2275)
€940
(€3575)
HR++ glas€200
(€2600)
€315
(€3650)
€380
(€5300)
isolatie musselkanaal 9581

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Musselkanaal?

Waarom mijn woning in Musselkanaal isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Budget Energie en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250 en dat bespaart tot €325 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo check je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze website vind je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Gamma, Karwei, Formido, Hubo, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stadskanaal

Door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 15% van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Musselkanaal een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.stadskanaal.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Stadskanaal
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Musselkanaal. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Musselkanaal wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Musselkanaal voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Musselkanaal. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen