Isolatie Mussel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Mussel? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering als isolatie van de zolder en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je waardevolle informatie over isolatie Mussel. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over je spouwmuur isoleren en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-mussel-9584

 • Interessante terugverdientijd
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9584
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf tref je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Mussel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Mussel kan erg voordelig (al vanaf +/- € 900 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €195 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Mussel kost zo’n €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11700. Het rendement is ongeveer €800 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er diverse vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Mussel (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Woning Mussel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Mussel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3550)
€815
(€7100)
€1090
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€175
(€2200)
€340
(€3450)
Spouwmuur€180
(€1250)
€680
(€2525)
€870
(€3050)
HR++ glas€250
(€2100)
€275
(€3575)
€425
(€5075)
isolatie mussel 9584

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

FAQ voor de isolatiespecialist in Mussel?

Waarom mijn woning in Mussel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675 en besparen tot €315 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hubo, Formido, Multimate, Karwei, Praxis. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stadskanaal

Door te profiteren van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus een kwart van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Mussel een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.stadskanaal.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stadskanaal
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Mussel. Andere opties zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Mussel wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Mussel voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Mussel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettig binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen