Isolatie Doenrade

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Doenrade? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen als spouwmuurisolatie of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina tref je belangrijke informatie over isolatie Doenrade. Denk aan topics als dakisolatie en ventilatie. Meteen besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-doenrade-6439

 • Lagere energienota
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Kies voor een beter milieu
 • Meer stilte in huis
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6439
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop lees jij de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Doenrade te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Doenrade kan erg voordelig (ongeveer € 850 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €225 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten liggen rond €1900 en de besparing loopt op tot €255 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Doenrade kost gemiddeld €5900. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Daarmee bespaar je zo’n €990 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast kennen we verscheidene populaire werkzaamheden. Hierna bespreken we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Doenrade (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Doenrade isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 op jaarbasis. Op deze website berekenen we de totale kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Doenrade. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3100)
€815
(€4900)
€1160
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€190
(€1900)
€320
(€3000)
Spouwmuur€290
(€1750)
€600
(€2775)
€810
(€3425)
HR++ glas€195
(€2950)
€320
(€4025)
€435
(€5125)
isolatie doenrade 6439

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Vragen voor een isolatiespecialist in Doenrade?

Waarom mijn woning in Doenrade isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500, waarbij u een besparing realiseert van €210 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website ontdek je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei, Formido, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Schinnen

Met hulp van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 25% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Doenrade een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schinnen.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schinnen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Doenrade. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Doenrade wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Doenrade voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Doenrade. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen