Isolatie Oirsbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oirsbeek? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen zoals bodemisolatie of isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hieronder lees je bruikbare informatie over isolatie Oirsbeek. We zoomen in op zaken als isolatie van verwarmingsbuizen en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-oirsbeek-6438

 • Minder energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Maak je huis stiller
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6438
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de populairste methodes om een woning in Oirsbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oirsbeek is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 980 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, EPS parels, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Oirsbeek kost ongeveer €5150. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Hiermee bespaar je pakweg €910, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er verscheidene mogelijke alternatieven. In de volgende paragraaf benoemen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Oirsbeek (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke toekomst? Woning Oirsbeek isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. De besparing komt neer op €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna berekenen we de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Oirsbeek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3850)
€775
(€4900)
€1160
(€9150)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€265
(€2550)
€390
(€3300)
Spouwmuur€340
(€1725)
€470
(€2575)
€935
(€3425)
HR++ glas€250
(€2925)
€260
(€3025)
€365
(€4750)
isolatie oirsbeek 6438

Interessante Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Oirsbeek?

Waarom mijn woning in Oirsbeek isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie of NLE, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850, dat betekent een winst van 220 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl check je nuttige informatie over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Formido, Karwei, Hornbach, Multimate, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schinnen

Door subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Oirsbeek een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schinnen.nl voor opties in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schinnen
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oirsbeek. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oirsbeek wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Oirsbeek voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Oirsbeek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen