Isolatie Puth

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Puth? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een isolatiemaatregel als gevelisolatie of isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met bruikbare informatie over isolatie Puth. Dit kan gaan om zaken als tochtbanden en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-puth-6155

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een prettig wooncomfort
 • Een verantwoorde keuze
 • Maak je huis stiller
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6155
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna bekijk je de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Puth te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Puth is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 750 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, steenwol, glaswol, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Puth kost doorgaans €4600. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1030. De besparing loopt op tot €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12500. Daarmee bespaar je grofweg €750 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we nog meer populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Puth (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en een CO-2 reducerende toekomst? Woning Puth isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 (jaarlijks). Op deze pagina tref je de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Puth. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3700)
€575
(€6400)
€1140
(€8150)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€170
(€2500)
€345
(€2950)
Spouwmuur€210
(€825)
€470
(€2225)
€820
(€3650)
HR++ glas€200
(€2650)
€260
(€4200)
€410
(€4950)
isolatie puth 6155

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Puth?

Waarom mijn woning in Puth isoleren?

Een goede woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075 en dat levert gemiddeld op €350 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Hierdoor check je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hieronder check je praktische info over het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Gamma, Karwei, Praxis, Formido. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schinnen

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n een kwart van de kosten kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Puth een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schinnen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schinnen
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Puth. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Puth wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Puth voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Puth. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen