Isolatie Amstenrade

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Amstenrade? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen als bijv. muren isoleren of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Amstenrade. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals dakkapel isoleren en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-amstenrade-6436

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een gezond leefklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6436
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina bekijk je de meest populaire manieren om een woning in Amstenrade te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Amstenrade is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 760 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €285 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven liggen rond €1925 en de besparing loopt op tot €235 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, dekens, icynene, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Amstenrade kost zo’n €5900. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Het rendement is ong. €910 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verschillende aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Amstenrade (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Woning Amstenrade isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Amstenrade. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3500)
€725
(€7350)
€960
(€9800)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€175
(€2500)
€350
(€3200)
Spouwmuur€395
(€1550)
€510
(€2725)
€875
(€3350)
HR++ glas€195
(€2575)
€310
(€3375)
€445
(€5350)
isolatie amstenrade 6436

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Amstenrade?

Waarom mijn woning in Amstenrade isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf als Essent of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3400 en dat bespaart tot €320 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hieronder komen we met nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hubo, Multimate, Hornbach, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schinnen

Dankzij een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15% van de kosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Amstenrade een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schinnen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schinnen
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Amstenrade. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Amstenrade wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Amstenrade voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Amstenrade. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen