Isolatie Sweikhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sweikhuizen? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als de zolder isoleren of isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website check je waardevolle informatie over isolatie Sweikhuizen. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van verwarmingsbuizen en condensvorming. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-sweikhuizen-6174

 • Lagere maandlasten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder last van lawaai van straat
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6174
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal jij de interessantste manieren om een woning in Sweikhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sweikhuizen kan zeer goedkoop (al vanaf € 850 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten fluctueren rond de €1975 en de winst ligt rond de €275 p/jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sweikhuizen kost zo’n €5600. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Daarmee bespaar je grofweg €870 per jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we diverse populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sweikhuizen (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een bewuste samenleving? Woning Sweikhuizen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. De besparing komt neer op €825 per jaar. Onderstaand komen we met de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Sweikhuizen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3800)
€715
(€5200)
€970
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€265
(€1850)
€310
(€3300)
Spouwmuur€255
(€1675)
€670
(€2775)
€805
(€3650)
HR++ glas€190
(€2025)
€335
(€3075)
€405
(€5300)
isolatie sweikhuizen 6174

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Sweikhuizen?

Waarom mijn woning in Sweikhuizen isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475 en dat bespaart tot €200 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Hubo, Gamma, Multimate, Hornbach, Formido. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schinnen

Mede door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 20 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Sweikhuizen een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schinnen.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schinnen
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Sweikhuizen. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Sweikhuizen wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sweikhuizen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Sweikhuizen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen