Isolatie St. Willebrord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in St. Willebrord? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder ontdek je handige informatie over isolatie St. Willebrord. We staan stil bij onderwerpen als isolerende raambekleding en steenwol. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-st-willebrord-4711

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Beperking geluiden van buiten
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4711
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl vind je de populairste stappen om jullie woning in St. Willebrord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in St. Willebrord kan erg voordelig (plusminus € 790 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €230 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, icynene, steenwol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in St. Willebrord kost gemiddeld €4500. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13100. Hiermee bespaar je ong. €800 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er verschillende vaak toegepaste werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in St. Willebrord (februari 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een bewuste samenleving? Woning St. Willebrord isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2150 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per jaar. Onderstaand tref je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in St. Willebrord. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3550)
€665
(€6350)
€1220
(€9200)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€235
(€1600)
€365
(€2850)
Spouwmuur€355
(€750)
€430
(€2625)
€805
(€3025)
HR++ glas€235
(€2500)
€295
(€4275)
€355
(€4950)
isolatie st-willebrord 4711

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in St. Willebrord?

Waarom mijn woning in St. Willebrord isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij als Greenchoice of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575, waarbij u een besparing realiseert van €220 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op die manier ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke acties zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna ontdek je meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Multimate, Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rucphen

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 25 procent van de kosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in St. Willebrord een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.rucphen.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rucphen
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in St. Willebrord. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van onderstaande tips kom je met een isolatieplan St. Willebrord wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in St. Willebrord voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in St. Willebrord. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen