Isolatie Sprundel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sprundel? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen als de vloer isoleren of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website komen we met diverse informatie over isolatie Sprundel. Dit kan gaan om onderwerpen als dubbel glas en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-sprundel-4714

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Voor iedere portemonnee
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4714
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand bekijk jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Sprundel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sprundel is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 870 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €215 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €215 p/jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sprundel kost je zo’n €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11900. Hiermee bespaar je ong. €780, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog een aantal mogelijke opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Sprundel (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Sprundel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per jaar. Op deze website bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Sprundel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3650)
€755
(€6750)
€1020
(€8600)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€295
(€2200)
€390
(€2900)
Spouwmuur€205
(€875)
€540
(€2200)
€805
(€3475)
HR++ glas€210
(€2025)
€280
(€3325)
€365
(€5175)
isolatie sprundel 4714

Populaire Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Sprundel?

Waarom mijn woning in Sprundel isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075, dat betekent een winst van 295 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor check je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach, Formido, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rucphen

Met behulp van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Sprundel een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rucphen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rucphen
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Sprundel. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Sprundel wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Sprundel voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Sprundel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een aangenaam warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen