Isolatie Schijf

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Schijf? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals de buitengevel isoleren en dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je uitgebreide informatie over isolatie Schijf. Bijvoorbeeld items als isolatie van de spouw en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-schijf-4721

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Geen vochtproblemen
 • Vermindering Milieu-impact
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4721
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de populairste manieren om een woning in Schijf te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Schijf kan erg voordelig (rond de € 940 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €295 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1600 en de winst ligt rond de €275 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, dekens, icynene, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Schijf kost doorgaans €5900. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. De potentiële besparing ligt op €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13500. Het voordeel is ongeveer €870 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0kennen we allerlei interessante alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Schijf (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en ook een bewuste toekomst? Woning Schijf isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale prijs in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Schijf. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3450)
€745
(€4750)
€1080
(€9000)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€175
(€2000)
€300
(€3500)
Spouwmuur€265
(€775)
€630
(€2500)
€815
(€3450)
HR++ glas€210
(€2600)
€280
(€4050)
€350
(€5025)
isolatie schijf 4721

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Schijf?

Waarom mijn woning in Schijf isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf als Budget Energie en Vandebron, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250 en dat levert gemiddeld op €205 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze website tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Hornbach, Formido, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Rucphen

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 20 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Schijf een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rucphen.nl voor opties in februari 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rucphen
Het is evident: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Schijf. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Schijf wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Schijf voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Schijf. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen