Isolatie Zegge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zegge? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Zegge. We gaan aan de slag met vraagstukken over HR++ glas en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-zegge-4735

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Voor iedere portemonnee
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4735
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl vind je de aantrekkelijkste acties om je woning in Zegge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zegge is interessant (vanaf ongeveer € 740 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1925 en je bespaart al snel €225 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zegge kost ongeveer €5800. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1150. De potentiële besparing ligt op €800 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11400. Het voordeel is ong. €780, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zien we nog meer interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Zegge (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en ook een energiebewuste toekomst? Woning Zegge isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 per 12 maanden. Onderstaand ontdek je de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Zegge. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3400)
€855
(€4650)
€980
(€9400)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€175
(€2100)
€325
(€3200)
Spouwmuur€315
(€725)
€460
(€2100)
€905
(€3150)
HR++ glas€200
(€1925)
€290
(€3825)
€410
(€5000)
isolatie zegge 4735

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Zegge?

Waarom mijn woning in Zegge isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575 en besparen tot €200, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Formido, Multimate, Hubo, Hornbach, Karwei. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rucphen

Met hulp van subsidies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Zegge extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rucphen.nl voor opties in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rucphen
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Zegge. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Zegge wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn enkel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zegge voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Zegge. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en flink lagere energiekosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen