Isolatie Nispen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nispen? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je belangrijke informatie over isolatie Nispen. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van de zolder en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nispen-4725

 • Significant lagere energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder uitstoot van CO2
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand zie je de meest populaire manieren om jullie woning in Nispen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nispen is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 830 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen liggen rond €1625 en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, folie, icynene, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nispen kost gemiddeld €4650. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. De potentiële besparing ligt op €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Hiermee bespaar je ongeveer €800 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog meer mogelijke vormen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Nispen (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Nispen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. De besparing komt neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Nispen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3850)
€785
(€5050)
€1140
(€9900)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€205
(€1700)
€300
(€3550)
Spouwmuur€310
(€1050)
€750
(€2775)
€800
(€3525)
HR++ glas€190
(€2300)
€270
(€3750)
€365
(€4475)
isolatie nispen 4725

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Vragen voor een isolatiespecialist in Nispen?

Waarom mijn woning in Nispen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna check je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hubo, Multimate, Formido, Hornbach, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Roosendaal

Met behulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus een kwart van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Nispen een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.roosendaal.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roosendaal
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Nispen. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nispen wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Nispen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Nispen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een prettig wooncomfort en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen