Isolatie Wouwse Plantage

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wouwse Plantage? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over isolatie Wouwse Plantage. We staan stil bij zaken als isolatie van deuren en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wouwse-plantage-4725

 • Interessante terugverdientijd
 • Een aangename leefomgeving
 • Goed bezig voor het milieu
 • Ook geluidswerend
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand check je de populairste methodes om een woning in Wouwse Plantage te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wouwse Plantage kan erg voordelig (vanaf € 930 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €200 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1775 en het resultaat is zo’n €215, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wouwse Plantage kost om en nabij de €5350. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1100. Het rendement is al snel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11100. Het rendement is plusminus €760 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Wouwse Plantage (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Woning Wouwse Plantage isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. Dat komt neer op €1150 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wouwse Plantage. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3850)
€655
(€6300)
€1080
(€9850)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€180
(€2500)
€375
(€2700)
Spouwmuur€325
(€1400)
€630
(€2400)
€865
(€3550)
HR++ glas€210
(€2800)
€265
(€4125)
€385
(€5225)
isolatie wouwse-plantage 4725

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Wouwse Plantage?

Waarom mijn woning in Wouwse Plantage isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier check je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Roosendaal

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 20% van de factuur kan je terugvragen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Wouwse Plantage een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.roosendaal.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roosendaal
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Wouwse Plantage. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het advies hieronder creëer je een isolatieplan Wouwse Plantage wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wouwse Plantage voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Wouwse Plantage. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen