Isolatie Heerle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Heerle? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel als de spouw isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Heerle. Je leest uitvoerig over thema’s als tochtstrips of tochtbanden en R-waarde. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-heerle-4726

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Houdt geluid tegen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4726
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand ontdek jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Heerle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Heerle kan erg voordelig (om en nabij de € 780 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven bedragen zo’n €1650 en je bespaart al snel €240 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Heerle kost +/- €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €950. Het rendement is al snel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11500. Je profiteert van pakweg €760 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we diverse alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Heerle (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een energiezuinige wereld? Woning Heerle isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. Dat komt neer op €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna komen we met de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Heerle. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3050)
€885
(€6650)
€920
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€170
(€2400)
€345
(€2750)
Spouwmuur€275
(€875)
€670
(€2525)
€850
(€3050)
HR++ glas€215
(€2500)
€285
(€3725)
€430
(€5175)
isolatie heerle 4726

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Heerle?

Waarom mijn woning in Heerle isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf als Eneco of NLE, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en geeft een besparing van €320 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke werkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder vind je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hubo, Hornbach, Multimate, Formido, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Roosendaal

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 25% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Heerle een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.roosendaal.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roosendaal
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Heerle. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Heerle wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Heerle voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Heerle. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen