Isolatie Moerstraten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Moerstraten? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een aantal stappen zoals isolatie van muren of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Moerstraten. We bespreken onderwerpen als isolatie van de binnengevel en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-moerstraten-4727

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Minder last van trek en tocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4727
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop bekijk jij de interessantste methodes om jullie woning in Moerstraten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Moerstraten kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 900 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €195 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn gemiddeld €1825 en het resultaat is zo’n €215 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, glaswol, icynene, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Moerstraten kost om en nabij de €5750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11700. Dit levert op pakweg €950 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we verschillende rendabele mogelijkheden. Hierna vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Moerstraten (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en uiteraard een energiezuinige wereld? Woning Moerstraten isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. De besparing komt neer op €1300 per jaar. Op deze website berekenen we de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Moerstraten. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4000)
€735
(€6600)
€1150
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€285
(€2250)
€365
(€3400)
Spouwmuur€270
(€1675)
€670
(€2225)
€850
(€3100)
HR++ glas€240
(€2900)
€270
(€3125)
€350
(€5175)
isolatie moerstraten 4727

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over de isolatiespecialist in Moerstraten?

Waarom mijn woning in Moerstraten isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700 en dat bespaart tot €250 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Formido, Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Roosendaal

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa een kwart van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Moerstraten een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.roosendaal.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roosendaal
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Moerstraten. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Moerstraten wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Moerstraten voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Moerstraten. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen