Isolatie Dieren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Dieren? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl check je handige informatie over isolatie Dieren. Denk aan topics als de kruipruimte isoleren en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-dieren-6951

 • Besparen op energierekening
 • Geen vochtproblemen
 • U stoot minder CO2 uit
 • Relatief snel te plaatsen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6951
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina achterhaal je de populairste toepassingen om je woning in Dieren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Dieren is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 900 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €200 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1950 en het resultaat is zo’n €270, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, icynene, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Dieren kost ongeveer €5050. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. De winst is circa €860 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we verschillende populaire alternatieven. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Dieren (april 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Woning Dieren isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per jaar. Hierna calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Dieren. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3300)
€875
(€5450)
€1020
(€9900)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€295
(€1700)
€300
(€3500)
Spouwmuur€350
(€1050)
€420
(€1925)
€845
(€3675)
HR++ glas€215
(€2650)
€265
(€3175)
€400
(€5225)
isolatie dieren 6951

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Dieren?

Waarom mijn woning in Dieren isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225 en dat bespaart tot €240 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Formido, Multimate, Praxis, Karwei. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rheden

Door subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 25% van de factuur mag je terugvragen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Dieren een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rheden.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Rheden
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Dieren. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Dieren wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Dieren voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Dieren. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen