Isolatie De Steeg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in De Steeg? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties als isolatie buitenkant gevel en tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie De Steeg. Dit gaan om bijvoorbeeld items als radiatorfolie en purschuim. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-de-steeg-6994

 • Lagere energienota
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6994
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website ontdek je de interessantste methodes om je woning in De Steeg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in De Steeg kan zeer goedkoop (plusminus € 740 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €245 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn zo’n €1625 en je bespaart al snel €250, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in De Steeg kost plusminus €5850. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12700. Hiermee bespaar je circa €840 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we nog meer aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in De Steeg (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke maatschappij? Woning De Steeg isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1450 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl tref je de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in De Steeg. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3900)
€775
(€5500)
€1180
(€9900)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€235
(€1600)
€370
(€2900)
Spouwmuur€290
(€925)
€700
(€1900)
€825
(€3425)
HR++ glas€190
(€2225)
€285
(€3500)
€420
(€5225)
isolatie de-steeg 6994

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in De Steeg?

Waarom mijn woning in De Steeg isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3975 en dat bespaart tot €230 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten als vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Formido, Praxis, Karwei, Multimate. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rheden

Via subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 25% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in De Steeg een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rheden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rheden
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in De Steeg. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan De Steeg wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in De Steeg voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in De Steeg. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een gezond binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen