Isolatie Ellecom

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ellecom? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je waardevolle informatie over isolatie Ellecom. Je komt meer te weten over thema’s als isolerende raambekleding en U-waarde. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ellecom-6955

 • Lagere energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6955
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website check je de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Ellecom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ellecom is betaalbaar (om en nabij de € 780 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €200 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De kosten zijn ongeveer €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ellecom kost plusminus €5300. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11700. Dit levert op ong. €770 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Ellecom (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste wereld? Woning Ellecom isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 (jaarlijks). Onderstaand tref je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Ellecom. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3750)
€865
(€6950)
€1250
(€8950)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€220
(€2300)
€310
(€2900)
Spouwmuur€320
(€1300)
€520
(€2200)
€910
(€3275)
HR++ glas€235
(€2775)
€275
(€3650)
€355
(€4975)
isolatie ellecom 6955

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Ellecom?

Waarom mijn woning in Ellecom isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3550, dat betekent een winst van 295 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Formido, Gamma, Hornbach, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rheden

Door te profiteren van een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg een kwart van de offerte mag je terugvragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Ellecom een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.rheden.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rheden
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ellecom. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Ellecom wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Ellecom voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Ellecom. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen