Isolatie Spankeren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Spankeren? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een isolatiemaatregel als plat dak isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Spankeren. We staan stil bij items als isolatie van de spouw en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-spankeren-6956

 • Minder energielasten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6956
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop vind je de meest interessante toepassingen om jullie woning in Spankeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Spankeren kan erg voordelig (al vanaf +/- € 840 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €280 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €255 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Spankeren kost +/- €5150. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1150. De potentiële besparing ligt op €830 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11500. Het rendement is om en nabij €960 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we verscheidene mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Spankeren (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Spankeren isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 (jaarlijks). Op deze pagina calculeren we de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Spankeren. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4000)
€765
(€5500)
€1240
(€8050)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€225
(€2550)
€345
(€3450)
Spouwmuur€290
(€1550)
€510
(€2575)
€830
(€3100)
HR++ glas€235
(€2775)
€290
(€4100)
€430
(€4525)
isolatie spankeren 6956

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Spankeren?

Waarom mijn woning in Spankeren isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan zie je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Multimate, Hornbach, Karwei, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Rheden

Door subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 20% van de offerte kan je terugvorderen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Spankeren extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rheden.nl voor opties in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Rheden
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Spankeren. Bekijk ook eens de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Spankeren wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Spankeren voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Spankeren. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen