Isolatie Velp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Velp? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een investering als bijv. isolatie van de spouw of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie Velp. We zoomen in op items als isolerende kozijnen en deuren en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-velp-6881

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6881
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand tref jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Velp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Velp is aantrekkelijk (plusminus € 950 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €195 per jaar (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1650 en het rendement ligt op zo’n €205 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Velp kost doorgaans €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1130. De besparing loopt op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Het voordeel is grofweg €990, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er nog een aantal aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste opties.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Velp (maart 2024)?

Wil jij lagere energielasten en natuurlijk een groenere wereld? Woning Velp isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar. Hieronder berekenen we de uiteindelijke kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Velp. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4050)
€725
(€5000)
€1210
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€220
(€2000)
€320
(€3400)
Spouwmuur€365
(€1025)
€680
(€2725)
€850
(€3425)
HR++ glas€235
(€2475)
€325
(€3025)
€350
(€5125)
isolatie velp 6881

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Velp?

Waarom mijn woning in Velp isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675 en dat levert gemiddeld op €320 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website komen we met een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei, Multimate. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rheden

Met behulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25% van de tarieven kan je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Velp een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rheden.nl voor de status in maart 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rheden
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Velp. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Velp wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Velp voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Velp. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen