Isolatie Laag-Soeren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Laag-Soeren? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als isolatie van platte dak en tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Laag-Soeren. We bespreken zaken als isolerende raambekleding en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-laag-soeren-6957

 • Lagere stookkosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Houdt geluid tegen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6957
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand zie je de populairste stappen om jouw woning in Laag-Soeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Laag-Soeren is goed te betalen (plusminus € 890 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen fluctueren rond de €1600 en de potentiële besparing ligt op €280 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Laag-Soeren kost je zo’n €5900. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12600. Hiermee bespaar je ong. €750 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook bestaan er nog meer rendabele mogelijkheden. Hieronder behandelen we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Laag-Soeren (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en natuurlijk een duurzame toekomst? Woning Laag-Soeren isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. De besparing komt neer op €1175 p/jaar. Hieronder tref je de uiteindelijke kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Laag-Soeren. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3850)
€695
(€5450)
€930
(€8150)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€255
(€2600)
€305
(€2850)
Spouwmuur€320
(€725)
€450
(€2175)
€795
(€3575)
HR++ glas€225
(€2875)
€280
(€3775)
€440
(€4725)
isolatie laag-soeren 6957

Plaatsen in de omgeving:

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Laag-Soeren?

Waarom mijn woning in Laag-Soeren isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij als Eneco of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze pagina ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Formido, Praxis, Multimate, Karwei. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rheden

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 15% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Laag-Soeren extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rheden.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Rheden
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Laag-Soeren. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Laag-Soeren wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Laag-Soeren voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Laag-Soeren. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een optimaal wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen