Isolatie Reusel-De Mierden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Reusel-De Mierden? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals HR++ glas of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal check je uitgebreide informatie over isolatie Reusel-De Mierden. Je kunt denken aan onderwerpen als tochtbanden en energiebespaarlening. Meteen besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-reusel-de-mierden-5541

 • Minder energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Minder uitstoot van CO2
 • Ook geluidswerend
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de interessantste methodes om een woning in Reusel-De Mierden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Reusel-De Mierden is betaalbaar (vanaf zo’n € 950 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn gemiddeld €2000 en het bespaart circa €205 p/jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, icynene, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Reusel-De Mierden kost om en nabij de €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Het rendement is om en nabij €960, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verschillende rendabele werkzaamheden. Hierna beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Reusel-De Mierden (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige samenleving? Woning Reusel-De Mierden isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2650 m3. De besparing komt neer op €1200 op jaarbasis. Onderstaand kijken we naar de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Reusel-De Mierden. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4150)
€585
(€5300)
€1080
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€205
(€2250)
€320
(€3100)
Spouwmuur€295
(€1250)
€650
(€2450)
€865
(€3150)
HR++ glas€220
(€2125)
€285
(€4250)
€360
(€5400)
isolatie reusel-de-mierden 5541

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Reusel-De Mierden?

Waarom mijn woning in Reusel-De Mierden isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000 en dat levert gemiddeld op €265, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan zie je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende klussen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over het actuele aanbod. Te koop bij grotere bouwmarkten als Praxis, Multimate, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Reusel-De Mierden

Mede door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Reusel-De Mierden een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.reuseldemierden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Reusel-De Mierden
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Reusel-De Mierden. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Reusel-De Mierden wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Reusel-De Mierden voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Reusel-De Mierden. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen