Isolatie Hulsel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hulsel? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties zoals tussenwanden isoleren en isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Hulsel. Dit kan gaan om thema’s als je spouwmuur isoleren en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hulsel-5096

 • Interessante terugverdientijd
 • Minder last van trek en tocht
 • Groene investering
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5096
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand vind je de interessantste manieren om je woning in Hulsel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hulsel is goedkoop (rond de € 900 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten bedragen zo’n €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, dekens, folie, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hulsel kost doorgaans €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1240. De potentiële besparing ligt op €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11600. De winst is om en nabij €970 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er meerdere interessante mogelijkheden. Hierna beoordelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Hulsel (april 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Hulsel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2025 m3. Dat is dus al gauw €825 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hulsel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4150)
€655
(€5350)
€1080
(€8000)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€230
(€1550)
€390
(€2950)
Spouwmuur€215
(€1650)
€570
(€2425)
€795
(€3500)
HR++ glas€195
(€2275)
€325
(€3300)
€395
(€5150)
isolatie hulsel 5096

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hulsel?

Waarom mijn woning in Hulsel isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3500, waarbij u een besparing realiseert van €280 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder lees je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij de betere bouwmarkt als Gamma, Praxis, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Reusel-De Mierden

Met behulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Hulsel een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.reuseldemierden.nl voor de status in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Reusel-De Mierden
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Hulsel. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door middel van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hulsel wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hulsel voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Hulsel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen