Isolatie Reusel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Reusel? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen als isolatie van de zolder en radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Reusel. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over je dak isoleren en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-reusel-5541

 • Lagere energierekening
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder CO-2 belasting
 • Ook akoestische isolatie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop ontdek je de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Reusel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Reusel kan erg voordelig (al vanaf +/- € 830 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1625 en het rendement ligt op zo’n €200 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Reusel kost plusminus €5250. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. De besparing loopt op tot €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Daarmee bespaar je grofweg €850, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Reusel (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Woning Reusel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2100 m3. Dat is dus al gauw €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Reusel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3250)
€725
(€6100)
€910
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€230
(€2200)
€340
(€3500)
Spouwmuur€285
(€1600)
€690
(€2300)
€895
(€3200)
HR++ glas€250
(€2800)
€310
(€3975)
€400
(€4725)
isolatie reusel 5541

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Reusel?

Waarom mijn woning in Reusel isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Delta en Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3025 en dat bespaart tot €330 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Multimate, Praxis, Formido, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Reusel-De Mierden

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij een kwart van de factuur kan je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Reusel extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.reuseldemierden.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Reusel-De Mierden
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Reusel. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Reusel wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Reusel voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Reusel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen