Isolatie Lage Mierde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lage Mierde? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met relatief eenvoudige maatregelen als triple glas en tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Lage Mierde. We gaan aan de slag met topics als buitenmuren isoleren en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-lage-mierde-5094

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Minder storende geluiden
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5094
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje tref je de meest populaire methodes om een woning in Lage Mierde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lage Mierde is financieel toegankelijk (rond de € 880 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €285 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1775 en het rendement ligt op zo’n €225, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lage Mierde kost om en nabij de €5250. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1030. De potentiële besparing ligt op €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13200. Het voordeel is ongeveer €860, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we nog een aantal interessante alternatieven. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Lage Mierde (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en uiteraard een groenere wereld? Woning Lage Mierde isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Lage Mierde. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3100)
€705
(€5050)
€1180
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€240
(€1850)
€390
(€2950)
Spouwmuur€215
(€1200)
€700
(€1925)
€785
(€3275)
HR++ glas€220
(€2900)
€270
(€3050)
€390
(€5000)
isolatie lage-mierde 5094

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over de isolatiespecialist in Lage Mierde?

Waarom mijn woning in Lage Mierde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Vandebron, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275, dat betekent een winst van 320 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige acties als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Formido, Karwei, Multimate, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Reusel-De Mierden

Dankzij een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 15% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Lage Mierde een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.reuseldemierden.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Reusel-De Mierden
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Lage Mierde. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Lage Mierde wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lage Mierde voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Lage Mierde. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen