Isolatie Bladel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bladel? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren en deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna bekijk je bruikbare informatie over isolatie Bladel. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als dakkapel isoleren en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-bladel-5531

 • Snel terugverdiend
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5531
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje achterhaal je de meest populaire acties om jullie woning in Bladel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bladel is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 740 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €225 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bladel kost zo’n €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12400. Het rendement is om en nabij €980 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog meer mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Bladel (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige toekomst? Woning Bladel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Bladel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3100)
€805
(€7500)
€1080
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€180
(€2550)
€355
(€3050)
Spouwmuur€325
(€850)
€490
(€2625)
€905
(€3300)
HR++ glas€220
(€2450)
€300
(€3700)
€395
(€4925)
isolatie bladel 5531

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Bladel?

Waarom mijn woning in Bladel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Engie en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij erkende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hornbach, Formido, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bladel

Via (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 25% van de offerte mag je terugvorderen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Bladel een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bladel.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Bladel
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Bladel. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bladel wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bladel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Bladel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een lekker warm huis en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen