Isolatie Hooge Mierde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hooge Mierde? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. tussenwanden isoleren en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je waardevolle informatie over isolatie Hooge Mierde. Denk aan thema’s als warmtereflecterende folie en lambda waarde. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-hooge-mierde-5095

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Buitengeluid absorberen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5095
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje check je de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Hooge Mierde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hooge Mierde is betaalbaar beginnend bij € 890 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €270 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De tarieven liggen rond €1900 en de potentiële besparing ligt op €285 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hooge Mierde kost doorgaans €5500. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12200. De winst is circa €750, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. In onderstaande tekst beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Hooge Mierde (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Woning Hooge Mierde isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website bekijk je de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hooge Mierde. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4250)
€855
(€6400)
€970
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€215
(€2450)
€305
(€3350)
Spouwmuur€380
(€1575)
€590
(€2650)
€935
(€3225)
HR++ glas€215
(€2100)
€340
(€3100)
€445
(€4450)
isolatie hooge-mierde 5095

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Hooge Mierde?

Waarom mijn woning in Hooge Mierde isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Energiedirect en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3700 en dat bespaart tot €220 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide investeringen als vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo, Multimate, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Reusel-De Mierden

Mede door subsidies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 15 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Hooge Mierde een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.reuseldemierden.nl voor de status in februari 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Reusel-De Mierden
Het is evident: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Hooge Mierde. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via ons stappenplan kom je met een isolatieplan Hooge Mierde wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Hooge Mierde voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Hooge Mierde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen