Isolatie Schinveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Schinveld? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering als bijv. de buitengevel isoleren en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website lees je handige informatie over isolatie Schinveld. Je komt meer te weten over onderwerpen als tochtprofielen en spouwanker. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-schinveld-6451

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6451
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl vind je de meest interessante acties om je woning in Schinveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Schinveld kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 710 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1675 en de besparing loopt op tot €260 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Schinveld kost om en nabij de €5900. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. Het rendement is al snel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11100. Het voordeel is om en nabij €860 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we verschillende aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht bespreken we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Schinveld (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Woning Schinveld isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2850 m3. De besparing komt neer op €1425 per jaar. Hierna komen we met de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Schinveld. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3200)
€575
(€6600)
€1100
(€8850)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€190
(€1550)
€305
(€2950)
Spouwmuur€355
(€850)
€460
(€2600)
€830
(€3125)
HR++ glas€240
(€2350)
€275
(€4125)
€415
(€4575)
isolatie schinveld 6451

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Schinveld?

Waarom mijn woning in Schinveld isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725 en besparen tot €260 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hubo, Formido, Hornbach, Multimate, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Onderbanken

Mede door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg een kwart van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Schinveld een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.onderbanken.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Onderbanken
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Schinveld. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Schinveld wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Schinveld voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Schinveld. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimale leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen