Isolatie Jabeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Jabeek? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen als bijv. de spouwmuur isoleren en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Jabeek. We staan stil bij topics als isolerende raamfolie en koudeval. Direct aan de slag? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-jabeek-6454

 • Hoog rendement
 • Een comfortabel wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6454
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna check je de meest populaire acties om jullie woning in Jabeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Jabeek kan zeer goedkoop (om en nabij de € 740 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, dekens, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Jabeek kost doorgaans €4650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11600. Het rendement is grofweg €790 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog meer alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Jabeek (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende samenleving? Woning Jabeek isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna kijken we naar de hoogte van de investering zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Jabeek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4250)
€815
(€4850)
€950
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€215
(€2550)
€380
(€2750)
Spouwmuur€305
(€775)
€650
(€2050)
€895
(€3100)
HR++ glas€235
(€2975)
€315
(€3225)
€395
(€4950)
isolatie jabeek 6454

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Jabeek?

Waarom mijn woning in Jabeek isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Hubo, Praxis, Gamma, Formido, Karwei. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Onderbanken

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Jabeek een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.onderbanken.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Onderbanken
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Jabeek. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Jabeek wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Jabeek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Jabeek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen