Isolatie Merkelbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Merkelbeek? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties als tussenwanden isoleren en isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Merkelbeek. We gaan aan de slag met zaken als tochtprofielen en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-merkelbeek-6447

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6447
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand check je de meest rendabele acties om je woning in Merkelbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Merkelbeek is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 820 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1825 en het resultaat is zo’n €270 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, folie, icynene, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Merkelbeek kost doorgaans €5150. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €960. De potentiële besparing ligt op €870 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €13500. De winst is om en nabij €780 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we meerdere alternatieve oplossingen. Hieronder vermelden we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Merkelbeek (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of wellicht een bewuste gemeenschap? Woning Merkelbeek isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 p/jaar. Onderstaand berekenen we de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Merkelbeek. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4300)
€685
(€5350)
€1090
(€8600)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€230
(€1700)
€360
(€3100)
Spouwmuur€190
(€1750)
€510
(€2475)
€935
(€3475)
HR++ glas€205
(€2800)
€275
(€3325)
€390
(€4775)
isolatie merkelbeek 6447

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Merkelbeek?

Waarom mijn woning in Merkelbeek isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hierna bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Formido, Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Onderbanken

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 20% van de offerte zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Merkelbeek een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.onderbanken.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Onderbanken
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Merkelbeek. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Merkelbeek wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Merkelbeek voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Merkelbeek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een prettig wooncomfort en flink lagere energiekosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen