Isolatie Bingelrade

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bingelrade? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je diverse informatie over isolatie Bingelrade. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolerende deuren en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-bingelrade-6456

 • Lagere energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Minder CO-2 belasting
 • Ook akoestische isolatie
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6456
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand check jij de populairste toepassingen om jullie woning in Bingelrade te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bingelrade is betaalbaar (al vanaf +/- € 910 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €250 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bingelrade kost je zo’n €5800. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Het rendement is al snel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Dit levert op ongeveer €820 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we nog een aantal rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Bingelrade (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiebewuste samenleving? Woning Bingelrade isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 p/jaar. Op deze website check je de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Bingelrade. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4000)
€585
(€4900)
€910
(€9150)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€285
(€2450)
€305
(€3200)
Spouwmuur€280
(€1425)
€650
(€2225)
€890
(€3125)
HR++ glas€225
(€2875)
€290
(€3550)
€390
(€5075)
isolatie bingelrade 6456

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Bingelrade?

Waarom mijn woning in Bingelrade isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225, dat betekent een winst van 290 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate, Gamma, Formido. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Onderbanken

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20% van de kosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Bingelrade een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.onderbanken.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Onderbanken
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Bingelrade. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Aan de hand van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Bingelrade wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Bingelrade voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Bingelrade. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam warm huis en bespaart veel energie. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen